Karlo Ressler izabran u vodstvo Mreže mladih članova Europske pučke stranke

Autor:

  • Tea Trubić

18.07.2019.

Zagreb, 050419. Trg zrtava Fasizma.
Sjednica Predsjednistva HDZ-a i Nacionalnog vijeca.
Izjave za medije.
Na fotografiji: Karlo Ressler.
Foto: Damjan Tadic / CROPIX
Damjan Tadić / CROPIX

Zastupnik HDZ-a u Europskom parlamentu Karlo Ressler

- Naša politička obitelj desnoga centra ima ambiciju dugoročno ostati najsnažnijom političkom opcijom u Europi, a za to nam je potrebna okrenutost prema budućnosti i potrebama mladih. To će biti prioriteti našeg rada – izjavio je hrvatski zastupnik Karlo Ressler nakon što je izabran u vodstvo Mreže mladih članova Europske pučke stranke (EPP), najveće političke skupine u Parlamentu EU koja broji 182 zastupnika iz 26 država članica.

Tijekom plenarne sjednice Europskog parlamenta u Strasbourgu, izabrano je novo vodstvo Mreže mladih članova EPP-a (Young Members' Network), koja okuplja mlade zastupnike te političke grupacije u Europskom parlamentu, ali i u nacionalnim parlamentima država članica.

Nova koordinatorica ovog programa je Eva Maydell, bugarska europarlamentarka koja je u proteklom sazivu Parlamenta EU proglašena jednom od najuspješnijih zastupnika. Osim Resslera, potpredsjednicom Mreže postala je i nova irska zastupnica Maria Walsh.

Zastupnik Ressler zahvalio je kolegama na izboru istaknuvši kako je cilj programa Mreže mladih članova povezivanje mladih zastupnika EPP-a, te kao takav služi kao korisna platforma za razmjenu mišljenja s vodstvom kluba.

Mreža je u prethodnom razdoblju bila angažirana u radu Kluba EPP-a, a pokrenuli su i poseban Erasmus program za mlade zastupnike nacionalnih parlamenata država članica.