Splitsko-dalmatinskoj županiji dodijeljena 22 ugovora vrijedna 63 milijuna kuna

Autor:

17.06.2020.

Zagreb, 190520.
Banski dvori.
Konferencija za medije Andreja Plenkovica u povodu objavljivanja Javnog poziva za odobravanje financiranja najamnine za zamjenski stan.
Na fotografiji: Marko Pavic.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / CROPIX

Marko Pavić

Korisnicima na području Splitsko-dalmatinske županije u utorak su dodijeljena 22 ugovora vrijedna 63 milijuna kuna kojima će se nacionalnim i sredstvima EU-a financirati razvojni i infrastrukturni projekti u toj županiji.

"Donosimo  63 milijuna kuna različitih ugovora po više natječaja - od razvoja otoka i potpomognutih područja, infrastrukture, gradnje  centara kroz sustav deinstitucionalizacije, pomoć udrugama te za projekte u Splitu,"  rekao je ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić koji je nazočio svečanosti dodjele ugovora u Splitu.

Istaknuo je kako je splitsko-dalmatinska županija jedna od uspješnijih jer je sa sredstvima predviđenim današnjim ugovorim ta županija povukla do sada oko 5,6 milijardi kuna iz Europskih fondova.

Po njegovim riječima, postoje projekti vrijedni oko  2 milijarde kuna za Dalmatinsku zagoru,  Liku, Gorski kotar i Banovinu od kojih će  prvih 150 milijuna kuna u sljedećim tjednima biti namijenjeni Imotskom kroz intervencijski plan  za područje Imotskog.

Odgovarajući na novinarski upit u vezi izjave ministra zdravstva  Vilija  Beroša da je djetetu bolje u domu nego u istospolnoj obitelji,  Pavić je kazao kako je premijer Andrej Plenković objasnio da je ministar Beroš dao nepreciznu izjavu.

"Stranka (HDZ)  se vrlo jasno pozicionirala Zakonom, a isto tako se pozicionirala svim projektima deinstitucionalizacije.  Podsjetio bih da imamo 700 milijuna kuna deinstitucionalizaciju od kojih jedan ugovor od 11 milijuna kuna danas dodjeljujemo  Crvenom križu u Split," dodao je Pavić.

Na dodatni novinarski upit smatra li da je djetetu bolje u domu nego u istospolnoj obitelji Pavić je  odgovorio: "Smatram da treba deinstitucionalizaciju i dalje provoditi, a vrijednosno smo se zakonom odredili po tom pitanju."