Potpisan ugovor za obuku službenika za hrvatsko predsjedanje Vijećem EU-a

Autor:

14.12.2018.

The European Union and Croatian flag is seen in Zagreb's downtown July 1, 2013. To fireworks, cannon-fire and Beethoven's Ode to Joy, Croatia joined the European Union at midnight on Sunday, two decades since fighting itself free of Yugoslavia. REUTERS/Antonio Bronic (CROATIA - Tags: POLITICS SOCIETY) - GM1E9711P7601
REUTERS

Zastava RH (lijevo) i zastava EU (desno)

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt kojim će se financirati obuka državnih službenika za hrvatsko predsjedanje Vjećem Europske unije u prvoj polovici 2020. potpisan je u četvrtak, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Ugovor za sredstva za projekt  'Unaprjeđenje znanja, vještina i stručnih kompetencija državnih i javnih službenika za zastupanje nacionalnih interesa i usuglašavanje zakonodavnih prijedloga u tijelima EU' potpisali su ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić i ravnatelj Zavoda za zapošljavanje Ante Lončar.

Projekt je s 85 posto iznosa sufinanciran europskim novcem iz Europskog socijalnog fonda, ukupna vrijednost mu je 7,237,264 kune, te će obuhvatiti 800 državnih i javnih službenika. Riječ je o najvećem do sada projektu te vrste za obuku državnih i javnih službenika, stoji u priopćenju.

- Prvo hrvatsko predsjedanje Europskom unijom za državnu upravu će biti najveći i najsloženiji zadatak u posljednjih dvadesetak godina, a danas potpisan ugovor biti će snažan alat za trajno osnaživanje državnih službenika - zaključuje se u objavi ministarstva.

Inačica na drugom jeziku / Alternate language version