Četvrta Data Science Economy 2019 konferencija dat će dublji uvid u „IT“ zanimanje 21. stoljeća

Autor:

  • Euractiv.hr

15.05.2019.

Eventa01

Radionica za digitalne stručnjake s prošlogodišnje konferencije Data Science Economy (2018)

Zagrebački Kraš Auditorium će u četvrtak i petak, 16. i 17. svibnja, ugostiti sudionike četvrte međunarodne Data Science Economy 2019 konferencije, koji će iz prve ruke moći saznati koje su najbolje strategije i kako Data Science primjenjuju lideri iz Hrvatske, regije i svijeta.

Četvrto izdanje konferencije održava se pod nazivom „Dawn of AI“. Prvi dan konferencije okrenut je konkretnoj poslovnoj primjeni pa će sudionici kroz konkretne primjere doznati kako iskoristiti Data Science za upravljanje podacima (Data Governance/Analytics) i donošenje važnih poslovnih odluka Posjetitelji će moći poslušati 2 keynote predavanja te teme podijeljene u 3 programska smjera koji će se odvijati paralelno. Drugi konferencijski dan rezerviran je za sedam atraktivnih radionica. Drugoga dana sadržaj donosi dublji tehnički uvid u metode i alate koji se koriste u organizacijama na području znanosti o podacima.

Više od 30 domaćih i stranih stručnjaka će predstaviti stvarne i primjenjive primjere iz prakse, nove trendove i najbolje alate, a sudionici će imati i priliku razmijeniti iskustva te iskoristiti mogućnosti networkinga.

Garanciju kvalitetnog sadržaja konferencije nosi okupljeni organizacijski odbor stručnjaka koji je uložio velik trud da sudionici izvuku maksimalnu korist iz predavanja. Oni su ujedno i partneri Data Science Economy zajednice koja kroz godišnje aktivnosti okuplja više stotina članova koji rješavaju  izazove s područja podatkovne znanosti, generiraju ideje i prilike te raspravljaju o potencijalnim projektima. Predstavnici odbora su: Milan Listeš (Adacta), Mario Mrljić (NEOS), Leo Mršić (Algebra), , Ratko Mutavdžić (Microsoft), Dražen Oreščanin (Poslovna inteligencija), Stjepan Pavlek (KOIOS) i Ante Laušić (Megatrend).

 Danas je velika sposobnost tvrtki prikupiti, analizirati i izvući vrijednost iz podataka, a to čini razliku između uspješnih i neuspješnih kompanija. Konferencija će ugostiti jedne od vodećih svjetskih digitalnih stručnjaka među kojima će biti Laura Bermudez, direktorica upravljanja softverom u tvrtki Carta, koja će održati predavanje kako jedna do najbrže rastužih tehnoloških kompanija iz Silicijske doline, Carta, mijenja ponudu FinTecha kroz korištenje podataka; Zdenek Demeter, rukovoditelj digitalnih podataka i analitike u tvrtki Bisnode, koji će prezentirati praktične primjere kako analitika omogućuje rast i razvoj poslovanja, kako vanjski izvori velikih podataka unapređuju uvid u navike potrošača te kako postaviti održivi tim za analitiku koji će to odraditi na kvalitetan način; Mario Meir-Huber, viši stručnjak za velike podatke i naprednu analitiku iz grupacije A1 koji će predstaviti kako mnoge multinacionalne kompanije žele najbolju praksu prenijeti na lokalne podružnice; Marko Rakar, direktor agencije Mrak, koji će objasniti kakav je utjecaj vanjskih izvora podataka na svakodnevni život budući da smo okruženi morem senzora koji ljudima krše privatnost.

 Ovo je tek dio sadržaja koji očekuje sudionike ove dvodnevne bogate konferencije čiji program možete pronaći na sljedećem linku.