Obitelj talijanskih poduzetnika u Hrvatskoj postala je još veća

Autor:

  • Karla Juničić

14.12.2018.

Zagreb, 131218.
Boutique Hotel Le Premier, Ulica Kralja Drzislava 5.
Gala vecera i dobrotvorna aukcija Udruge talijanskih poduzetnika u Hrvatskoj (UTPUH).
Na fotografiji: Andrea Perkov, Francesco Ruffoli.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

Na slici: Andrea Perkov i Francesco Ruffoli

Međunarodna gospodarska suradnja Hrvatske i Italije kreće se u pozitivnom smjeru što je još jednom potvrđeno na izvanrednoj skupštini njenih članova održanoj u hotelu Le Premier.

Povod okupljanja bilo je službeno odobravanje pristupa Udruge talijanskih poduzetnika u Hrvatskoj,UTPUH, mreži Talijanskih gospodarskih komora u inozemstvu.

Naime, još na sjednici UTPUH-a u srpnju 2018. godine, skupština je usvojila prijedlog Upravnog odbora za registriranje Udruge u Talijansko-Hrvatsku gospodarsku komoru s ciljem poboljšanja kvalitete rada. To je službeno potvrđeno za vrijeme plenarne sjednice u Veroni 11. studenog u sklopu 27. svjetske konvencije gospodarskih komora.

Članovi UTPUH-a su u svom obraćanju iznijeli pohvale za dosadašnji rad i razvoj Udruge kao referentne točke poduzetnika te naglasili kako je potrebno i dalje se razvijati kako bi 'njihova obitelj UTPUH postala još veća, rekla je Andrea Perkov, tajnica udruge.

Francesco Ruffoli
, predsjednik UTPUH-a te zastupnik tvrtke Calzedonia za hrvatsko tržište, potvrdio je da proces pristupanja 'nije bio nimalo lagan posao', izrazio je zadovoljstvo što ovu godinu može zaključiti 'velikim uspjehom' i 'započeti vrlo važno putovanje za udrugu koje će nam omogućiti da se nastavimo razvijati'.

- Želim da se nastavi put rasta i prepoznatljivosti u inozemstvu. Ako želimo povećati prepoznatljivost potrebno je da se jezgra talijanskih poduzeća velikih i malih sve više širi – rekao je talijanski veleposlanik Adriano Chiodi Cianfarni naglasivši da su talijanske tvrtke i proizvodi cijenjeni u Hrvatskoj te da se prisutnost talijanskih poduzeća u Hrvatskoj pokazala uspješnom suradnjom.

- Italija mora nastaviti uspješno raditi u Hrvatskoj te se to može postići zajednički – naglasio je veleposlanik.

Što to znači za Hrvatsku i Italiju?

Naime, Italija ima 74 gospodarske komore u svijetu, a priključenjem UTPUH postaje dio poslovne mreže u 55 zemalja s više od 300.000 poslovnih kontakata. Njenim članovima se tima pruža cijeli niz novih prednosti i prilika za suradnju s ostalim gospodarskim udrugama, institucijama i poduzetnicima što bi doprinijelo i pozitivnom gospodarskom širenju. Pritom dodatno bi se učvrstila prijateljstvo i gospodarska suradnja Italije i Hrvatske.

Hrvoje Grenac, voditelj pravnih poslova UTPUH-a je potvrdio novi statut udruge za čiju će provedbu osim njega biti odgovorni Francesco Ruffoli i Andrea Perkov.

- U budućnosti ćemo opravdati povjerenje što smo vam dali. Čak i promjena statuta je od povijesnog značaja za naše okruženje – rekao je Ruffoli.