Bruxelles pokazao veliki interes za SEEPORT

Autor:

22.10.2019.

SEEPORT / SEEPORT

Miro Kovačić, predsjednik SEEPORT-a

SEEPORT, prva asocijacija hrvatskih tvrtki specijaliziranih za javne poslove, odnose s regulatornom zajednicom i lobiranje, predstavila je u Bruxellesu ovog tjedna pred zainteresiranom zajednicom predstavnika bruxelleskih interesnih druženja, lobista te institucija Europske unije svoje aktivnosti s naglaskom na nadolazeće hrvatsko predsjedanja Vijećem Europske unije.

Na prijamu održanom u Predstavništvu Hrvatske gospodarske komore tražilo se mjesto više, prioritete hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije predstavila je Marijana Kujundžić, opunomoćena ministrica i predstavnica Republike Hrvatske u Političkom i sigurnosnom odboru. “Hrvatska je istaknula četiri prioritetna područja za vrijeme svojeg predsjedanja Vijećem, koje dolazi u vrlo intenzivnom razdoblju za Europsku uniju – u trenutku stupanja u mandat nove Europske komisije, kontinuiranih razgovora o Brexitu i usvajanju novog Višegodišnjeg financijskog okvira. Za Hrvatsku je to sigurno izazov i upravo je zato suradnja države s privatnim

sektorom i svima koji svojim djelovanjem mogu doprinijeti što uspješnijem predsjedanju izuzetno važna. Vjerujem da će za sve nas ovo biti vrlo korisno iskustvo i da ćemo se kvalitetno zajednički odraditi sve što nam predstoji.“

Predsjednik udruženja SEEPORT, Miroslav Kovačić istaknuo je kako je vrlo važno potaknuti interes za hrvatsko predsjedanje među europskim organizacijama, ali i domaćim kompanijama. “Za vrijeme hrvatskog predsjedanja raspravljat će se o temama vezanim uz gospodarski i digitalni rast Europske unije, klimatske promjene, povezanost Europe prometnom i informacijskom infrastrukturom, sigurnost vanjskih granica, migracije i unaprjeđenje zapošljavanja. Idealna je to prilika da se jasno artikuliraju stavovi i hrvatskog gospodarstva i nama u SEEPORT-u je upravo cilj biti poveznica s institucijama za sve domaće kompanije kojima šest mjeseci hrvatskog predsjedanja otvara brojne mogućnosti. U okviru SEEPORT-a raspolažemo s najvećim brojem specijaliziranih konzultanata s iskustvom u odnosima s javnom upravom, procjeni političkih rizika i odnosima s javnošću i vjerujem da možemo konkurirati za poslove u kojima su tvrtke iz Hrvatske dosad mogle biti jedino podizvođači većih europskih organizacija“.

Okupljenima se zahvalila i predstavnica Hrvatske gospodarske komore u Bruxellesu, Dragica Martinović koja je istaknula nužnost kontinuirane suradnje hrvatskih gospodarstvenika s europskim kolegama i važnost ovakvih udruženja koje povezuju europska gospodarska udruženja s Hrvatskom i obrnuto.

SEEPORT je udruženje hrvatskih tvrtki Alpheus Public Affairs, Euronavigator, MK Poslovni savjeti te odvjetničkog ureda Andrej Bolfek osnovano u Bruxellesu u srpnju ove godine. Cilj udruživanja je konkurentniji nastup na europskom tržištu te pružanje širokog spektra usluga stranim investitorima, tvrtkama i organizacijama zainteresiranima za Hrvatsku te tržište Jugoistočne Europe.