Trump ponovno šokirao javnost: 'Vratite se u kriminalne države iz kojih ste došle'

Autor:

  • Tea Trubić

15.07.2019.

U.S. President Donald Trump delivers remarks on supporting the passage of the U.S.-Mexico-Canada (USMCA) trade deal during a visit to Derco Aerospace Inc., a Lockheed Martin subsidiary, in Milwaukee, Wisconsin, U.S., July 12, 2019. REUTERS/Carlos Barria?
Carlos Barria / REUTERS

Američki predsjednik je bez dlake na jeziku napao zastupnice Demokratske stranke koje su ga kritizirale zbog migrantske politike

'Vratite se u kriminalne države iz kojih ste i došle', napisao je u svom stilu američki predsjednik Donald Trump na Twitteru ove nedjelje, čime je ponovno zgrozio javnost i zaradio etiketu rasista.

Alexandria Ocasio-Cortez, Ilan Omar, Rashida Tlaib i Ayanna Pressley, najaktivnije zastupnice progresivne struje Demokratske stranke, kritizirale su migrantsku politiku Trumpove administracije, zbog čega su našle svoje mjesto na njegovom podugom popisu smrtnih neprijatelja.

- Države iz kojih dolazite su totalna katastrofa. Pozivam vas da se što prije vratite u njih jer im je potrebna vaša pomoć. Odite što prije, siguran sam da će vam kolegica Nancy Pelosi drage volje pokriti putne troškove – napisao je Trump, aludirajući pritom na raskol između umjerene (Pelosi) i progresivne struje Demokratske stranke koji nikad nije bio veći.

 

- Kada Donald Trump pozove zastupnice američkog Kongresa da se vrate u države iz kojih su njihovi preci došli, šalje nam poruku da je to Amerika koju on želi dati svojim biračima. Izgleda da je njegov slogan 'Učinimo Ameriku ponovno sjajnom' zapravo bio paravan za 'Učinimo Ameriku ponovno bijelom' – napisala je predsjednica Kongresa Nancy Pelosi, koja se posljednjih dana i sama sukobljavala s 'Velikom četvorkom'.

 

Trump je time nesvjesno i sasvim slučajno barem privremeno ujedinio Demokratsku stranku, koju posljednjih mjeseci tresu unutarstranački sukobi između dvije suprotstavljene struje.