Boris Johnson je razotkrio svoj sasvim neobičan hobi: dok je zemlja u rasulu on slika autobuse s putnicima

Autor:

  • Karla Juničić

27.06.2019.

Former London Mayor Boris Johnson holds up a Cornish pasty during the launch of the Vote Leave bus campaign, in favour of Britain leaving the European Union, in Truro, Britain May 11, 2016. REUTERS/Darren Staples TPX IMAGES OF THE DAY - S1BETDLTDEAA
Darren Staples / REUTERS

Autobus za Brexit kampanju Borisa Johnsona 2016. godine

- Dakle, slikam putnike dok uživaju u prekrasnom autobusu – niskougljičnom, onakvom kakvom smo donijeli na londonske ulice – izjavio je Boris Johnson prilikom intervju kao odgovor na pitanje koji je njegov hobi.

Johnson, najizgledniji nasljednik premijerke Therese May je u potpunosti iznenadio javnost svojim bizarnim odgovorom koji se proširio internetom te izazvao brojne komentare.

U svojem intervju u utorak za radiopostaju Talk radio, novinar Ross Kempsell ga je upitao što voli raditi u slobodno vrijeme.

- Volim slikati ili izrađivati stvari. Izrađujem makete autobusa... Ne, ne, zapravo ne radim ja makete. Tražim stare drvene kutije, vidite... pa ih obojim – izjavio je Johnson objašnjavajući svoju 'umjetnost' na starim vinskim kutijama koje preinači u autobus u kojeg stavi putnike.

Već je poznato da su i njegovi prethodnici imali svoje hobije, tako je May voljela kuhati, a David Cameron igrati tenis.

Johnson je već bio povezan sa svojom hobijem nakon što je skica londonskog doubledeckera s putnicima prikupila 1.000 funti na dobrotvornoj aukciji ranije ove godine.

Brojni su se zapitali koliko ima istine u tome što Johnson priča.

Ipak mnogi kritičari se pribojavaju da jedino što Johnson može oslikati je logotip kampanje za izlazak Ujedinjene Kraljevine iz Europske unije na svojem autobusu u kojem je vodio političku kampanju prije referenduma o Brexitu.

Novinar BBC-a Simon McCoy je izjavio: 'zanima me što piše na svoje makete'.

 

I dok se javnost suočava s još jednom 'čudnom' navikom Borisa Johnsona nakon skandala u subotu, Reuters je izvijestio da će idućeg tjedan proeuropski zastupnici zatražiti od britanskog Parlamenta novi amandman kojim će se uskratiti sredstva određenim vladinim odjelima ako parlament ne ratificira sporazum ili u slučaju Brexita bez sporazuma. Zastupnici su spremni blokirati novog premijera u slučaju ako bude zastupao napuštanje Europske unije bez sporazuma.

Boris Johnson se obvezao napustiti EU s ili bez sporazuma 31. listopada ako pobijedi. Njegov suparnik Jeremy Hunt rekao je da će, ako je to apsolutno potrebno, prihvatiti tvrdi Brexit.