Dario Šimić u akciji podrške profesionalnih nogometaša europskim izborima

Autor:

  • Tea Trubić

12.02.2019.

Zagreb, 090417.
Jezero Bundek.
Tradicionalni 34.Kros Sportskih novosti u organizaciji Sportskih novosti i Hrvatskog atletskog saveza. Na utrku se prijavilo preko 5000 sudionika. Na fotografiji: Dario Simic, Marija Primorac, Lora Ontl, Nina Dobsa.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX

Dario Šimić i pobjednice krosa Sportskih novosti

Predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani potpisao je danas sporazum o suradnji s Komisijom za profesionalni nogomet (FIFPro) koja uključuje 65.000 nogometaša s ciljem suradnje tijekom kampanje za europarlamentarne izbore koji će se održati na proljeće u sklopu platforme i kampanje www.thistimeimvoting.eu, https://www.ovajputglasam.eu.

Među nogometašima koji su predstavljali FIFPro bio je i Dario Šimić, bivši hrvatski reprezentativac, aktualni predsjednik Hrvatskog nogometnog sindikata. FIFPro su predstavljali i glavni tajnik Jonas Baer-Hoffman i Damiano Tommasi, bivši nogometaš i predsjednik Udruge talijanskih nogometaša.

FIFPro Europe je ekskluzivan glas svih profesionalnih nogometaša, žena i muškaraca i zastupa interese igrača na europskoj razini. U članstvu se nalazi 31 organizacija.

Ova će suradnja biti ključna za predizbornu strategiju Europskog parlamenta koja će biti temeljena na terenskom radu i većem uključivanju građana u aktivnosti institucija EU. A nema boljeg mjesta za djelovanje od nogometnog stadiona gdje se okupljaju deseci tisuća navijača. Koje bi njihovi idoli mogli potaknuti da izađu na izbore.

Inačica na drugom jeziku / Alternate language version