Hillary i Chelsea Clinton napisale su knjigu o 'hrabrim ženama'

Autor:

  • Karla Juničić

07.08.2019.

U.S. Democratic presidential nominee Hillary Clinton and her daughter Chelsea wave to the crowd at a campaign rally in Raleigh, North Carolina, U.S. November 8, 2016. REUTERS/Brian Snyder - D1BEULPKWUAA
Brian Snyder / REUTERS

Hillary Clinton i njena kćer Chelsea Clinton tijekom predsjedničke kampanje 2016.godine

Hillary Clinton i Chelsea Clinton odlučile su odati počast svim ženama i zajedno napisati književno djelo imena 'Knjiga hrabrih žena'.

Izdavačka kuća Simon & Schuster najavila je u utorak da će knjiga izaći 1. listopada. To je prvi put u povijesti da je bivša državna tajnica i demokratska kandidatkinja za predsjednicu napisala knjigu u suradnji sa svojom kćeri.

'Knjiga hrabre žene' uključuje portrete više od 100 žena, među kojima su one povijesne poput znanstvenice Marie Curie, ili suvremenije žene poput predsjedničke kandidatkinje Shirley Chisholm, saudijske aktivistkinje Manal al-Sharif, televizijske voditeljice Ellen DeGeneres i autorice Chimamandu Ngozi Adichie. Knjiga će također uključiti ispovijesti o hrabrim ženama među prijateljima i članovima obitelji Clinton.

- Sve su one hrabre žene – koje se s hrabrošću suprotstavljaju statusu quo, bave se teškim pitanjima i dovrše posao do kraja - izjavila je Hillary Clinton objašnjavajući da je knjiga nastavak razgovora koje je vodila sa svojom kćerkom Chelsea još od njenog djetinjstva'

Chelsea Clinton je izjavila da ono što je jednako ženama u njihovoj knjizi je 'žestoki optimizam i vjera da će njihov rad i život promijeniti svijet' .

- Nadamo se da će čitatelji izvući snagu iz priča kao što smo i mi, jer povijest ukazuje na činjenicu da je svijetu potrebno više hrabrih žena - rekla je.

Financijski troškovi objave knjige nisu još objavljeni. Clintonove je zastupao Robert Barnett, odvjetnik iz Washingtona koji je već radio na izdavanju knjige Hillary Clinton, bivših predsjednika Billa Clintona i Baracka Obame.