Grčki ministar zdravstva uhvaćen u pušenju poručio europskom dužnosniku da gleda svoja posla

 'Otkačite!' – poručio je zamjenik ministra zdravstva u Grčkoj povjereniku Europske komisije nakon što je ukoren zbog pušenja u javnosti, izvještava Reuters.
Grčki zamjenik ministra Pavlos Polakis (lijevo) u pratnji grčkog zamjenika ministra vanjskih poslova Terensa Quicka
 Costas Baltas / REUTERS

Na video snimci iz kluba zamjenik ministra Pavlos Polakis uhvaćen je kako drži cigaretu dok pleše. To nije jedini dokaz njegovog pušenja jer je fotografiran s cigaretom u ruci i na konferenciji za novinare 2016. godine.

Zbog pušenja u javnosti primio je osudu povjerenika Europske komisije za zdravstvo Vytenisa Andriukaitisa koji je u Ateni obilježila Svjetski dan borbe protiv raka. Andriukaitis je rekao da je pušenje 'sramotno'.

Polakis, koji je također kirurg, na svom je Facebook profilu odgovorio Andriukaitisu da se trenutno bavi važnijim problemima u ministarstvu od pušenja.

- Sam ću odlučiti kada ću prestati pušiti - rekao je Polakis.

Grčka ima najveću stopu pušenja u Europskoj uniji. Zabranjuje se pušenje u zatvorenim javnim prostorima, kao što je noćni klub u kojem se Polakis zabavljao pušeći cigaretu.. Ali, malo se Grka toga pridržava.

Dužnosnik EU, kojeg su ispitivale dnevne novine koje su često kritizirale navedenog ministra, također se žalio da je ministarstvo zdravstva mirisalo na cigarete i da nitko nije nosio kravate.

- To je laž ... čuvar na ulazu je nosio jednu. Ja ne. Ljudi u odjelima koja su ovuda prošli su bankrotirali našu zemlju - rekao je Polakis.

Njegov šef, premijer Alexis Tsipras, također izbjegava kravate. Tsipras je samo kratko nosio kravatu prošle godine nakon što je dogovorio sporazum s državnim vjerovnicima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:58