Jean-Claude Juncker ponovno tetura, glasnogovornica krivi nesreću prije 30 godina

Autor:

  • via Reuters

18.12.2018.

European Commission President Jean-Claude Juncker addresses a news conference during a European Union leaders informal summit in Brussels, Belgium, February 23, 2018. REUTERS/Francois Lenoir - RC11D0A27230
REUTERS

Jean Claude Juncker

Europska komisija odbacila je nagađanje o narušenom zdravstvenom stanju njezina predsjednika Jean-Claude Junckera, nakon što su danas po društvenim mrežama procurile fotografije s konferencije EU-Afrika u Beču, na kojima prvi čovjek Europske unije nesigurno tetura.

- Fotografije nerijetko daju krivi dojam, baš kao što je to slučaj sada – rekla je Mina Andreeva, zamjenica glasnogovornika Europske komisije, prisutnim medijima koji su se na konferenciji za novinare raspitivali o zdravstvenom stanju predsjednika Komisije.

- Predsjednik je dobroga zdravlja i u punoj je formi – izjavila je Andreeva usprkos tome što novinarima nije promaknulo još jedno teturanje prvoga čovjeka Europske unije.

Objasnila je da Junker ponekad neobično hoda zbog ozbiljnih ozljeda koje je zadobio u automobilskoj nesreći prije 30 godina.