Kolinda Grabar-Kitarović dobila nagradu za životno djelo Zaklade Fulbright

Zbog iznimnog doprinosa diplomaciji i javnoj službi, renomirana Zaklada Fulbright ove je godine odabrala svoju stipendisticu, predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović za dobitnicu nagrade za životno djelo.
Kolinda Grabar-Kitarović i Donald Trump
 Benoit Doppagne/Pool / REUTERS

- Predsjednica Grabar-Kitarović utjelovljuje najbolje osobine vođe u turbulentnom periodu izazova na svjetskoj političkoj sceni – stoji u službenom priopćenju Zaklade.

Hrvatskoj će predsjednici nagrada biti dodijeljena 26. listopada u gradu Arlingtonu, u američkoj saveznoj državi Virginiji, a Grabar-Kitarović će se tada pridružiti podužem popisu dobitnika te ugledne nagrade među kojima su i američki povjesničar John Hope Franklin, operna pjevačica Renee Gleming i mnogi drugi.

Na istoj će svečanosti nagrada biti dodijeljena i američkom arhitektu Jamesu Polsheku i novinarki Melissi Block.

Kolinda Grabar-Kitarović bila je stipendistica Zaklade Fulbright od 2002. do 2003. godine, kada je studirala na postdiplomskom programu Sveučilišta George Washington na kojem je specijalizirala međunarodne odnose i sigurnosnu politiku.

Zaklada Fulbright neprofitna je organizacija koja od 1977. godine kada je osnovana, okuplja više od 120.000 stipendista koji su prošli kroz program studentske razmjene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 07:21