Nigel Farage službeno ide po još jedan mandat u Europskom parlamentu

Autor:

  • Tea Trubić

12.04.2019.

Nigel Farage, leader of the United Kingdom Independence Party (UKIP) and Member of the European Parliament holds a British Union Jack flag as he waits for the start of a debate at the European Parliament in Strasbourg, France, June 8, 2016. REUTERS/Vincent Kessler/File Photo
Vincent Kessler / REUTERS

Čelnik stranke UKIP Nigel Farage

Zaštitno lice Brexita, zastupnik u Europskom parlamentu Nigel Farage, danas je u jeku kaosa koji proteklih mjeseci vlada britanskom političkom scenom službeno započeo kampanju za europarlamentarne izbore.

Nakon što je London dobio još jedno odobrenje za odgodu izlaska iz Europske unije, njegova novoosnovana Brexit stranka sakupila je 750.000 funti online donacija za potrebe političke kampanje za Europski parlament.

Svoju je kandidaturu najavio u jutarnjoj emisiji 'Dobro jutro Britanija', a svojim je simpatizerima obećao da neće ponoviti iste greške koje je napravila njegova bivša stranka Ukip. Također, najavio je da će njegova lista sadržavati najraznovrsnije kandidate, među kojima će se naći i britanski poduzetnik Arron Banks, Farageov dugogodišnji politički saveznik i donator.

- Želimo potaknuti političku revoluciju u ovoj državi – izjavio je Farage u obraćanju emisiji 'Dobro jutro Britanija'.