U Zagrebu se održava prvo okupljanje Google developera u regiji

U Zagrebu će se ove subote održati prva konferencija developera aplikacija za Googleove platforme - GDG Devfest, čime će se i zajednica domaćih programera koja proizvodi aplikacije za Android, Chrome i druge Googleove tehnologije upisati na svjetsku mapu zajednica Google developera.
 GDG Zagreb

- Ovakvo okupljanje do sada nije organizirao još nitko na Balkanu, rekla nam je Tina Fišic, organizatorica konferencije.

Medu najavljenim govornicima konferencije, koju zajednički organiziraju GDG Zagreb i Women Techmakers Croatia, nalaze se i poznati hrvatski poduzetnik Nenad Bakić te Martin Splitt, Webmaster Trends Analyst zaposlen u Google Switzerland.

- Naš rock star speaker, Martin Splitt, radio je na prvom Google pretraživaču prije 10 godina gdje se profilirao kao jedan od stručnjaka u području JS developera i trend analitičara, te je svoje znanje spreman podijeliti s vama - a tko će nas bolje naučiti o optimizaciji nego jedan od očeva Google search engine-a - rekla je Fišic.

- O sigurnosti na webu učit će nas čelnica najveće svjetske 'cyber security' organizacije - Biljana Cerin, a o self-driving automobilima učit će nas Mercedesov developer Bruno Vunderl, koji radi na njihovom razvoju. S obzirom na kvalitetu govornika smatramo da je kotizacija prihvatljiva i da će više ljudi moći prisustvovati i učiti od najboljih, kazala je.

Neke od najuspješnijih tehnoloških tvrtki u Hrvatskoj na svojim će štandovima održavati prezentacije svojih projekata i proizvoda, a istu će mogućnost imati i svi sudionici. U sklopu konferencije održat će se i 'job speed dating', u kojem će sudionici dobiti do pet minuta za predstavljanje svojih znanja i vještina potencijalnim poslodavcima, dok će poslodavci dobiti priliku predstaviti prednosti rada u njihovim tvrtkama.

Peterosatna konferencija će se održati u prostorijama HUB385 u Petračićevoj ulici, a za sudionike će biti osiguran i ručak. Zlatni sponzor konferencije je Leapbit, a partnerske firme su Perpetuum, HUB385 i Google.

GDG DevFest konferencije održavaju se diljem svijeta, a organiziraju ih lokalne zajednice developera, čiji je cilj bolje povezivanje programera koji dijele zajedničke interese, i učenje novih vještina unutar Google ekosustava.

Hrvatski developeri i tvrtke koje se bave razvojem aplikacija za Google platforme do sada su morali potegnuti do Beča ili Sofije kako bi se povezali sa svojim kolegama iz zemlje i regije, no organizatori se nadaju kako će ubuduće Zagreb postati središte za okupljanje regionalne mreže programera i tvrtki.

Ulaznice za konferenciju moguće je kupiti na službenoj stranici konferencije po cijeni od 350 kuna za predstavnike firmi i developere, dok je ulaznica za studente samo 25 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:21