HDZ predstavio izborni program Mladeži i pozvao mlade da izađu na izbore

Nositelj HDZ-ove liste na europskim izborima Karlo Ressler predstavio je izborni program Mladeži HDZ-a te mladima u Hrvatskoj poručio da izađu na izbore i odluku o tome kako će se u idućih pet godina živjeti u Hrvatskoj i EU ne prepuštaju nekome drugome, nego zajedno grade uspješnu Hrvatsku za sve generacije.
Nositelj liste HDZ-a za Europski parlament Karlo Ressler
 Bozo Radic / CROPIX

Dokument sadrži sedam prioritetnih točaka koje su svojevrsna dopuna cjelovitom programu HDZ-a za predstojeće izbore za Europski parlament pod nazivom "Hrvatska za generacije“, a njime se žele istaknuti najvažnija pitanja za mlade u Hrvatskoj. Prioriteti koji su istaknuti kao pitanja od iznimne važnosti za mlade su:

  • obrazovanje i vještine
  • zapošljavanje i poduzetništvo
  • osnaživanje obitelji
  • digitalizacija društva
  • zajednica vrijednosti i identiteta
  • zeleni rast
  • promicanje zdravog života

U smislu kvalitetnijeg obrazovanja, kazao je Ressler, HDZ želi da se udvostruče, pa i utrostruče ulaganja u program Erasmus+ koja su sada na oko 15 milijardi eura. Kao drugi prioritet naveo je snažniju i aktivniju politiku zapošljavanja mladih, u koju je do sada uloženo 4,5 milijardi kuna, u skladu s izazovima koje ima hrvatsko tržište rada. Treći je prioritet, dodaje, potpora mladima u zasnivanju obitelji, s ciljem da svaka mlada osoba u svakom dijelu Hrvatske može dobiti kvalitetno obrazovanje, primjereno plaćeno radno mjesto i stambeno zbrinjavanje.

Istaknuo je kako cjelokupno hrvatsko društvo ne može biti zadovoljno bez vjere i optimizma kod mladih. "Naše aktivnosti, od lokalne, preko nacionalne do europske razine su usmjerene upravo na podizanje optimizma i vjere u uspjeh kod mladih. U mandatu ove Vlade osigurale su se brojne kvalitetne prilike za mlade, a odgovornom politikom u samo tri godine stvoreno je čak 96.000 novih radnih mjesta,“ zaključio je Karlo Ressler.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:12