StoryEditor

Komisija napravila prvi korak prema donošenju farmaceutske strategije za Europu

Europska komisija jučer je objavila plan kojim je zainteresirane građane pozvala da podijele svoja stajališta, a taj je potez predstavila kao prvi korak Unije prema donošenju farmaceutske strategije za Europu.
Thiery Breton, povjerenik za unutarnje tržište u razgovoru s povjerenicom za zdravstvom, Stellom Kyriakides
 JOHN THYS / AFP

Donošenje je predviđeno prije kraja godine, a opći je cilj strategije osigurati opskrbu Europe sigurnim i cjenovno pristupačnim lijekovima te poduprijeti europsku farmaceutsku industriju.

- Do kraja godine predstavit ćemo ambicioznu farmaceutsku strategiju za Europu kojom će se osigurati cjenovna pristupačnost, održivost i sigurnost opskrbe. Pandemija koronavirusa pokazala nam je da trebamo imati sustav koji je otporan na krizu i sredstva za proizvodnju lijekova unutar Unije kako bi se našim građanima i bolnicama osigurao pravovremen pristup osnovnim lijekovima u svim okolnostima -  izjavila je Stella Kyriakides, povjerenica za zdravlje i sigurnost hrane

Građani, stručnjaci i dionici pozivaju se da do 7. srpnja 2020. na portalu Bolja regulativa daju povratne informacije o planu i posjete posebnu internetsku stranicu radi dodatnih informacija i praćenja ažuriranja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. kolovoz 2020 16:39