1

VIDEO: Objašnjavamo neke od najčešćih nedoumica Zajedničke poljoprivredne politike. Koliko ju plaćamo, a koliko od nje dobivamo?

Jeste li znali da svaki građanin EU dnevno izdvoji 30 euro centi za poljoprivrednu politiku. To znači da godišnje izdvoji 100 eura! Pa, što to sve plaćamo?
 Screenshot Video/Euractiv.com/

Zajednička poljoprivredna politika EU-a ili skraćeno ZPP provodi se s ciljem podržavanja poljoprivrednika i poboljšanja poljoprivredne produktivnosti, osiguravajući stabilnu opskrbu pristupačnom hranom. Ona poljoprivrednicima iz EU-a omogućava razuman standard života, a istovremeno doprinosi očuvanju okoliša.

Oko ZPP-a i dalje postoji niz nedoumica koje je Euractiv u suradnji s državama članicama objasnio zanimljivom videu. Kako se troši novac za ZPP i kako je on raspoređen po državama članicama, samo su neka od pitanja na koje možete pronaći odgovor. Saznajte više o tome u videu. U postavkama videa možete odabrati prijevod na hrvatski jezik.

"Financirano u okviru programa Europske unije IMCAP"
Ovaj je projekt financiran uz potporu Europske komisije. Ova publikacija [objava] odražava samo stajalište autora te se Europska komisija ne može smatrati odgovornom ni za kakvu upotrebu informacija sadržanih u njoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. prosinac 2021 09:12