Manfred Weber u Zagrebu: 'Moja će zadaća biti formirati Europsku komisiju za narod'

- Moj cilj je formirati Europsku komisiju za narod - izjavio je Manfred Weber, vodeći kandidat Europske pučke stranke (EPP) u Zagrebu, gdje se u posljednjoj fazi svoje predizborne kampanje za čelno mjesto Komisije susreo s premijerom Andrejem Plenkovićem i mladeži HDZ-a.
Andrej Plenković i Manfred Weber
 Ranko Suvar / CROPIX

Izašavši iz službenog vozila ispred crkve Sv. Marka, Weber se u pratnji premijera Andreja Plenkovića uputio na Markov trg kako bi pozdravio kandidate HDZ-ove liste za europarlamentarne izbore i Mladež HDZ-a.

- Dva spitzenkandidata - izjavio je premijer Plenković kada je Webera upoznao s Karlom Resslerom, nositeljem liste HDZ-a za ovogodišnje europarlamentarne izbore.

Nakon što su se slikali s članovima Mladeži HDZ-a, uzviknuvši pritom krilaticu kampanje 'Hrvatska za generacije', cijela se povorka pješice zaputila prema crkvi Sv. Katarine, u čijoj se blizini nalazi najveći poster cijele kampanje EPP-a, koja je najveća politička grupacija EU.

- Postoji važna simbolika iza ovoga postera kojeg ćemo danas predstaviti. Riječ je o najvećem posteru, površine 441 metara kvadratnih, a na njemu se nalazi više od 1000 slika koje prikazuju zajedništvo. Upravo je zajedništvo naše kampanje 'WE' - izjavio je voditelj predizborne kampanje EPP-a Dara Murphy.

- Važno je da hrvatska javnost osvijesti da je Europska pučka stranka najveća i najutjecajnija grupacija europske obitelji i zaštitnik europskih vrijednosti. Ja sam uvjeren da ćemo pobijediti na ovim izborima i da će Manfred voditi buduću Europsku komisiju te davati glavni smjer budućeg razvoja EU - rekao je premijer Plenković.

- Simbol postera koji se nalazi iza nas jest da su ljudi centar naših vrijednosti - izjavio je Manfred Weber obraćajući se novinarima u Zagrebu, dodavši da poster simbolizira i zajednički rad koji je ključni preduvjet bolje budućnosti Europe.

- Hrvatska je najmlađa članica Europske unije, ali je jedna od država koje doprinose njezinom razvitku - kazao je Weber, pohvalivši pritom stabilan rast hrvatske ekonomije.

Vodeći kandidat Europske pučke stranke će se kasnije tijekom dana pridružiti kancelarki Angeli Merkel i ostatku HDZ-a u središnjem predizbornom skupu koji će se održati u Košarkaškom centru Dražena Petrovića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:32