PRVI TAKAV

Otvara se veganski vrtić za djecu od tri do pet godina, koji će nuditi sto posto biljnu hranu

Osim prehrane, djecu će se podučavati i održivim načelima poput uzgoja povrća, sakupljanja kišnice, kuhanja i kompostiranja
 Katarina Gondova/Alamy/Alamy/Profimedia

U australskoj saveznoj državi Novi Južni Wales otvara se prvi 100 posto veganski vrtić "Sustainable Play Preschool" (Vrtić održivog igranja). Ovaj inovativni vrtić pohađat će djeca od tri do pet godina, a omogućit će im ukusnu biljnu prehranu i ohrabrivati učenje kroz igru u okruženju temeljenom na održivom življenju.

Cilj je vrtića da se u živote australske djece uvedu održive i etički motivirane navike. Jelovnik će sadržavati raznoliko voće, šarene smoothieje, mac'n'cheese s pečenim tofuom, sladoled od banane i muffine od mrkve i tikvice.

U slučaju da dijete ima alergiju, jelovnik će mu biti prilagođen s jednako nutritivno bogatim alternativama.

Osim prehrane, djecu će se podučavati i održivim načelima poput podrške lokalnim tvrtkama, uzgoju povrća, sakupljanju kišnice, kuhanju i kompostiranju kako bi u budućnosti bila upoznata s uzgojem vlastite hrane i smanjenjem otpada.

- Zamišljamo svijet u kojem djeca postaju svjesna održivih načela i etike životinja zalažući se za zdravlje našeg planeta - poručuju iz vrtića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 16:42