BRUTALAN NAPAD

U Zagrebu Volkswagenom presreli mladića u BMW-u, iscipelarili ga, pokrali, pa mu uzeli i auto: Jedan je dolijao!

Divljački prepad tijekom kojeg se i pucalo za oštećenim dogodio se lanjskog rujna u Ulici sv. Leopolda Mandića

ilustracija

 Ranko Suvar/Cropix

Osam mjeseci od nesvakidašnjeg razbojništva u zagrebačkoj Dubravi, kada su se četvorica razbojnika okomila na 30-godišnjaka u BMW-u te mu ukrala auto i osobne stvari, zagrebački kriminalisti su uspjeli djelomično razriješiti slučaj.

Od četvorice "junaka", uspjeli su uhititi 38-godišnjeg muškarca te ga kazneno prijaviti za razbojništvo, dok su preostala trojica i dalje u bijegu.

Riječ je o događaju od 28. rujna 2023. godine, kada je uhićeni muškarac oko 17 sati u Ulici sv. Leopolda Mandića s trojicom prijatelja na ulici svojim VW vozilom nepoznatih oznaka presreo 30-godišnjaka u BMW-u. Parkirali su se ispred njega te mu prišli uz prijetnju vatrenim oružjem. Fizički su nasrnuli na žrtvu i ukrali joj torbu s osobnim dokumentima, bankovnim karticama, mobilnim uređajem i novcem.

Ali im ni to nije bilo dovoljno jer su silno željeli i njegov skupocjeni automobil, pa su ponovo nasrnuli na njega.

Izvukli su ga iz BMW-a i tukli, a iz zagrebačke policije kažu da je oštećeni u jednom trenutku iskoristio nepažnju i pobjegao, pa je za njim jedan od osumnjičenih ispaljivao hice iz vatrenog oružja.

- Odmah potom jedan od osumnjičenih je vozilom krenuo prema oštećenom dok su ostala trojica osumnjičenika trčeći krenula prema njemu te ga sustigli, srušili na tlo i zadali mu više udaraca u predjelu glave i tijela. Oštećeni se zatim sklonio u obližnju ljekarnu dok su osumnjičeni otuđili njegovo vozilo marke BMW i udaljili se - kažu iz PU zagrebačke. Policajci su ukradeni BMW naknadno pronašli na području Dubrave i sudeći prema svemu u njemu je bilo dovoljno korisnih dokaza koji su policiju doveli do jednog od počinitelja.

Po dovršetku istraživanja policija je osumnjičenog predala pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podneseno Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 21:26