SPORNA DEKLARACIJA

DRUŠTVENE MREŽE POHARALA SLIKA HRVATSKE SVINJETINE S OZNAKOM HONDURASA KAO DRŽAVE PORIJEKLA Nakon burnih komentara iz Spara razjasnili o čemu je riječ

 

“Zašto hrvatske svinje šaljemo u Honduras da bismo ih opet vraćali u prodaju kod nas?”, zapitali su se korisnici društvenih mreža reagirajući na fotografiju zapakiranog svinjskog vrata s kosti u trgovini Spar.

Naime, prema deklaraciji na pakiranju mesa ispada da je ono dobiveno od svinje koja je uzgojena u Hrvatskoj, a zaklana u Hondurasu pa opet uvezena u Hrvatsku.

“Sve mi tako - othranimo pa pošaljemo u svijet”, komentar je na fotografiju jednog od korisnika Facebooka.

“Nije iz Hondurasa, nego netko ima ćevape umjesto prstiju pa je dok je radio etiketu kliknuo na Honduras umjesto Hrvatska”, još je jedan je od komentara na fotografiju i taj je najbliži istini. Prema priopćenju iz trgovine Spar, riječ je o pogrešci koja se dogodila kada je netko u padajućem izborniku, pritisnuvši slovo “H”, za zemlju klanja odabrao Honduras umjesto Hrvatske.

“Pogreška je nastala u fazi unosa podataka koji se za svaki proizvod upisuju pojedinačno pa je tako prilikom unosa zemlje klanja pogrešno unesen Honduras umjesto Hrvatske. Meso je hrvatskog podrijetla i klanje je obavljeno u Hrvatskoj. Ovim se putem ispričavamo našim kupcima zbog nenamjerne pogreške”, javili su nam iz Spara Hrvatska te poslali prikaz sljedivosti.

Meso s pogrešnom deklaracijom, tvrde, odmah je povučeno iz prodaje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:52