Europljane oduševio prvi čovjek britanskog parlamenta

 
John Bercow tijekom jučerašnjeg glasovanja
 Reuters TV / REUTERS

Dok su Europljani pažljivo pratili povijesno zasjedanje Donjeg doma britanskog parlamenta, jedan im je prominentni političar posebno 'zapeo za oko', javlja britanski The Guardian.

Gromoglasni uzvici Johna Bercowa, rječitog predsjedavajućeg zastupnika Donjega doma, podjednako su oduševili gledatelje na malim ekranima koliko su oduševili i europske medije.

Nizozemski dnevni list De Volkskrant posvetio je jedan cijeli članak upravo njemu, istaknuvši da na Otoku nitko ne može spektakularnije i ljepše uzviknuti 'Red!' od Johna Bercowa. Štoviše, zaključili su da gospodin Bercow unosi 'red' u kaos koji trenutno vlada britanskom političkom scenom.

Uredništvo belgijskih novina Le Soir, koje je Brexit usporedilo s 'crnom rupom', Bercowa je opisalo kao 'naprosto nezamjenjivog'.

Njemački televizijski program Tagesschau sastavio je video na društvenim mrežama u trajanju od gotovo jedne minute, u kojem je prikazao sve trenutke u kojima predsjedavajući zastupnike poziva na red. Kompilaciju su komentirali brojni korisnici društvenih mreža, koji su oduševljeno komentirali da ih je ovotjedni nastup Johna Bercowa neodoljivo podsjetio na ostavštinu humorističnog serijala Monty Pythona.

Dok neki kritiziraju predsjedavajućeg zbog toga što je odobrio glasovanje o amandmanu zbog kojeg će premijerka imati samo tri dana da zastupnicima predloži novi plan napuštanja Europske unije, nekolicina renomiranih europskih medija je Johna Bercowa spremna proglasiti 'Europljaninom tjedna'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 23:59