Trumpova najbliža suradnica podnijela ostavku: 'Ostat ću najveća obožavateljica predsjednika i njegove vizije'

Glasnogovornica Sarah Sanders će 'napustiti Bijelu kuću do kraja mjeseca', najavio je američki predsjednik Donald Trump.
Američki predsjednik Donald Trump oprašta se od glasnogovnice Sarah Sanders nakon što je podnijela ostavku
 Kevin Lamarque / REUTERS

Trump je na svojem službenom Twitter profilu napisao kako je 'ona bila posebna osoba s nezamjenjivim talentom'. Sanders je bila jedna od Trumpovih najbližih suradnica i osoba od velikog povjerenja koja je radila na njegovoj kampanji i oštro branila predsjednikove reforme te kontroverzne izjave. Sanders, majka troje male djece, u svojem obraćanju novinarima rekla je da želi provesti više vremena sa svojom obitelji, ali nije isključila mogućnost kandidiranja za obnašanje neke druge javne dužnosti.

Iako je Sanders jednom prilikom izjavila da želi ostati zapamćena kao 'iskrena' i 'transparentna' glasnogovornica, čini se da je napravila upravo suprotno.

Kritičari smatraju da od kada je stupila na funkciju glasnogovornice Bijele kuće nije uspjela ispuniti niti jedan zadatak, pa ni onaj najbitniji - čuvanje pozitivnog ugleda predsjednika Trumpa i promoviranje njegove politike. Za razliku od svojih prethodnika, Sanders nije svakodnevno održavala tiskovne konferencije za novinare u Bijeloj kući. Štoviše, u proteklih 95 dana nije održala niti jedan susret s novinarima, a u posljednjih 300 dana, održala ih je samo 8. Prema njenom mišljenju, tiskovne konferencije nije ih bilo potrebno održavati redovito jer se ionako sve 'može čuti izravno od predsjednika'.

Trump je svojoj suradnici poželio sreću u slučaju da se odluči kandidirati za funkciju guvernerke savezne države Arkansas, iz koje i sama potječe.

- U međuvremenu, ostat ću jedna od najiskrenijih i vjernih obožavatelja predsjednika i njegove politike, a nadam se da će na toj funkciji provesti još šest nevjerojatnih godina – rekla je.

Sanders jer izjavila da nije razmišljala o svojoj zamjeni, no da je sigurna kako će predsjednik Trump na vrijeme pronaći njezinog nasljednika bez ikakvih problema.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:51