Kršili su lockdown

Belgijska policija presrela orgije u kojima je sudjelovao i zastupnik Europskog parlamenta

Mediji još nisu saznali identitet dotičnog europarlamentarca, ali znaju da je pokušao pobjeći policiji te da se pozvao na imunitet
Ilustracija
 Nicolas Maeterlinck

Belgijska policija je ovoga petka u sklopu borbe protiv kršenja protupandemijskih mjera prekinula orgije nedaleko od briselskog Steenstraata u kojima je sudjelovalo 25 muškaraca, javlja valonski portal La Dernier Heure, a vijest je službeno potvrdio i ured javnog tužitelja.

U podrumu LGBT bara, koji je zatvoren zbog lockdowna, ovoga se petka održala zabava na kojoj je sudjelovalo 25 muškaraca. Po dolasku policijskih dužnosnika, svi su sudionici zabave bili nagi, a na lokaciji je pronađena i pozamašna količina ilegalnih opijata.

Iako je vijest sama po sebi vrlo neobična, valonskim je novinarima najviše za oko zapela informacija da su među uzvanicima dotične zabave bili brojni diplomatski dužnosnici, a među njima i jedan zastupnik Europskog parlamenta čiji identitet još uvijek nije dostupan javnosti, ali nizozemski portal Het Laatse Niews piše da je riječ o mađarskom zastupniku iz redova Orbanovog Fidesza. Ono što se uspjelo saznati, naime, jest činjenica da je europarlamentarac pokušao pobjeći policiji, a nakon što su ga dužnosnici presreli i priveli zbog kršenja nekoliko protupandemijskih mjera, odlučio se pozvati na svoj zastupnički imunitet.

Prema posljednjim informacijama belgijskih medija, svim će se sudionicima ilegalne zabave u doba globalne zdravstvene pandemije uručiti kazna zbog kršenja lockdowna, a neke će se teretiti i za posjedovanje droge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. ožujak 2024 10:00