Važna pomoć

EK odobrio milijun eura potpore hrvatskim proizvođačima sjemenskog kukuruza

Distribucija i proizvodnja sjemena u Hrvatskoj obuhvaća gotovo 7 tisuća djelatnika, hrvatsko je sjeme prepoznato diljem svijeta.
 Neja Markicevic/Cropix/Cropix

Europska komisija (EK) odobrila je milijun eura vrijedan Program potpore proizvođačima sjemenskog kukuruza zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih ruskom invazijom na Ukrajinu zaključivši da je hrvatski program nužan, prikladan i razmjeran za otklanjanje ozbiljnog poremećaja u gospodarstvu države članice, a potpora koja će iznositi do 35 tisuća eura po korisniku bit će odobrena do kraja ove godine, izvijestilo je Ministarstvo poljoprivrede.

image

disclaimer za agri

Distribucija i proizvodnja sjemena u Hrvatskoj obuhvaća gotovo 7 tisuća djelatnika, a zbog svoje kvalitete hrvatsko je sjeme prepoznato diljem svijeta. Konkretan Program pomoći formiran je u cilju olakšavanja poslovanja i očuvanja likvidnosti hrvatskih proizvođača sjemenskog kukuruza koji su pogođeni povećanjem ulaznih troškova uzrokovanim ruskom invazijom na Ukrajinu i povezanim sankcijama, a financirat će se kroz Privremeni krizni okvir.

Mjera kojom se nastoje stvoriti preduvjeti za oporavak sektora bit će otvorena za tvrtke svih veličina aktivnih u sektoru proizvodnje sjemena kukuruza na koje je utjecalo povećanje cijena električne energije, hrane za životinje i goriva uzrokovano trenutačnom geopolitičkom krizom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 11:40