O Euractivu

EURACTIV je neovisna pan-europska medijska mreža specijalizirana za tematiku EU politike.

Namijenjena je svim zainteresiranim stranama: građanima, poduzetnicima, državnim službenicima, izabranim predstavnicima, studentima, pripadnicima nevladinih udruga i svima ostalima na čiji svakodnevni život ili rad utječu odluke koje se donose na europskoj razini.

Hrvatsko izdanje, Euractiv.hr, nudi pojašnjenja bitnih procesa koje utječu na Hrvatsku, razotkriva pozadinu ključnih odluka i donosi analize promjena koje nam predstoje. Euractiv.hr doznaje koji su stavovi hrvatske Vlade i političara o ključnim pitanjima Europske unije, kako se i na koji način bore za svoje građane za europskim pregovaračkim stolom, te što građani mogu učiniti kako bi se njihovi glasovi čuli i kako bi postali aktivni sudionici europske politike.

Donosimo i vijesti i reportaže iz drugih zemalja članica, otkrivamo neočekivane sličnosti i razlike, i potičemo aktivne rasprave o temama koje se tiču svih građana Hrvatske, njenog gospodarstva i uloge koju Hrvatska ima u europskoj zajednici država.

EURACTIV mreža portala pruža besplatne, lokalizirane vijesti EU tematike na 13 jezika. Zajedno sa svojim medijskim partnerima, dosežemo do 1,7 milijuna korisnika diljem Europe i šire, svakog mjeseca.

S više od 2,4 milijuna posjeta mjesečno, EURACTIV je vodeći online medij svoje vrste, koji do 80% svojih čitatelja dolazi na njihovom materinjem jeziku.

Hrvatski partner EURACTIV mreže je vodeća izdavačka kuća Hanza media, čija brojna izdanja i stručni novinari doprinose kvaliteti i širini vijesti koje pokrivamo. U većini ostalih zemalja u sklopu mreže, EURACTIV također surađuje s vodećim medijskim kućama, poput britanskog The Guardiana, najvećeg poljskog dnevnika Gazete Wyborcze, njemačkog Der Tagesspiegela, najčitanijeg rumunjskog portala Hotnews.ro, i mnogim drugima.

Čitatelji hrvatskog izdanja tako će dobiti uvid i u ključne procese u susjednim zemljama, kao i u najvećim ekonomijama Europske unije, čija unutarnja politička i gospodarska događanja mogu izravno utjecati na hrvatske građane, kao i na općenitu političku i ekonomsku klimu u cijeloj Europi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. listopad 2020 04:06